Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ : «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ & ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;»


Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με θέμα : «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ & ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκατοντάδες Μέλη και φίλοι του Παραρτήματος και εκπρόσωποι των Πολιτικών και Θρησκευτικών Αρχών, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Το ΔΣ/ΕΑΑΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ, Υποστράτηγος ε.α Ιωάννης Δεβούρος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο ε.α. Μιχαήλ Γουμαλάτσο.

Η αίθουσα φορτίστηκε συγκινησιακά, όταν η κα. Νέλλυ Δελλή (απαγγελία - σκηνοθεσία) και ο κ. Νίκος Πολύχρος (τραγούδι), ερμήνευσαν με πολύ μεγάλο πάθος τραγούδια αφιερωμένα στην τραγωδία της Κύπρου, πλαισιωμένοι από θεατρικό δρώμενο της Θεατρικής Ομάδας Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος.

Η χορωδία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Άλκηστις Τόγια, γέμισε με συναίσθημα την ατμόσφαιρα στην αίθουσα.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τιμά ευλαβικά τα χιλιάδες θύματα, καθώς και τους πεσόντες αγωνιστές, οι οποίοι, παρά τη σθεναρή αντίστασή τους, δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την κατάληψη του βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου.

Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Ημερίδα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια ζέση και αποφασιστικότητα, τη διοργάνωση μελλοντικών δράσεων, που θα έχουν ως γνώμονα τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Μελών, καθώς την προώθηση των σκοπών της Ενώσεως.


Το Τοπικό Συμβούλιο

Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Παράρτημα Θεσσαλονίκης


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την  ημερίδα


























Νεότερη Παλαιότερη