ΕΚΔΗΛΩΣΗ : "ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ" ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, ΣΤΗ ΛΑΦΘ


    Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες Μέλη και φίλοι του Παραρτήματος και εκπρόσωποι των Πολιτικών και Θρησκευτικών Αρχών, γεμίζοντας ασφυκτικά, ακόμα μία φορά την Αίθουσα Τιμών της ΛΑΦΘ.

    Συγκινητικά φορτίστηκε όλη η αίθουσα, όταν η κ. Νέλλυ Δελλή (απαγγελία), ο κ. Νίκος Πολύχρος (τραγούδι) και ο κ. Κώστας Μπύρος (βιολί), ερμήνευσαν με πολύ μεγάλο πάθος τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά», το «Γιατί πουλίμ’ δεν κελαϊδείς» και το ποίημα «Η λησμονιά».

Ο Δημήτριος Σταματόπουλος, Καθηγητής τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Η Άλωση της Πόλης : Μια καμπή για την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ιστορία», που μας γέμισε όλους με νέες γνώσεις και απόψεις επί του θέματος.

    Οι χορωδίες ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ, ΜΙΚΡΑΣ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελευθερίας Μεταξά, με τη συνοδεία πιάνου από την κ. Νάνσυ Αραμπατζή, γέμισαν με συναίσθημα όλο το χώρο. Ιδιαίτερη μνεία στην χορωδία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που εμφανίστηκε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό και άφησε άριστες εντυπώσεις.

    Επίσης, με την ευκαιρία της όλης εκδήλωσης, ολοκληρώθηκε και η βράβευση όλων των πρώην Προέδρων του Παραρτήματος. Συνολικά βραβεύθηκαν οι:
Αντγος ε.α. Βογιατζόγλου Θεμιστοκλής
Υπτγος ε.α. Τσακιρίδης Χαράλαμπος
Αντγος ε.α. Μηλιωρίτσας Νικόλαος
Αντγος ε.α. Τραχανατζής Κωνσταντίνος
Υπτγος ε.α. Κωστόπουλος Ηλίας
καθώς και ο Αντγος ε.α. Καζαμπάκας Αναστάσιος, ο οποίος παρά τα 93 του έτη, συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις δράσεις που έχει διοργανώσει το Παράρτημα έως τώρα.

    Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και ζέση τη διοργάνωση μελλοντικών δράσεων, που θα έχουν ως γνώμονα τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των Μελών, καθώς την προώθηση των σκοπών της Ενώσεως.


Το Τοπικό Συμβούλιο



Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση







Νεότερη Παλαιότερη