ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με το μότο «ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή» με το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025.

Οι εγγραφές που ξεκίνησαν ήδη, είναι απαραίτητη διαδικασία για την παρακολούθηση των μαθημάτων τα οποία να σημειωθεί ότι γίνονται απογευματινές ώρες, ώστε οι εργαζόμενοι-εκπαιδευόμενοί να μπορούν να παρακολουθούν χωρίς πρόβλημα.

Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας δεν υπάρχουν εξετάσεις, ούτε βαθμοί! Τα μαθήματα (γραμματισμοί) γίνονται όλα μέσα στην τάξη με τον καθηγητή και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ενήλικων εκπαιδευομένων και αφορούν στην απόκτηση βασικών γνώσεων, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την εκμάθηση ξένης γλώσσας, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων καθώς και θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εκτός από τα μαθήματα οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε δημιουργικά σχέδια δράσης και εργαστήρια, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους και σε άλλα πεδία. Στο σχολείο υπάρχει επίσης και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Σύμβουλος Ψυχολόγος για την περαιτέρω στήριξη των εκπαιδευομένων.

Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης στη Νεάπολη περιμένει τους νέους του εκπαιδευόμενους για εγγραφές καθημερινά 5:00 μμ – 8:00 μ.μ. στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου και 3ου Γυμνασίου Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 672715, (απογευματινές ώρες)

Νεότερη Παλαιότερη