Διαδικασία υποβολής δηλώσεων επιθυμίας χορηγήσεως ξίφους, σε εν αποστρατεία αξιωματικούς - μέλη της ΕΑΑΣΘ


Σας γνωρίζουμε ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ε.Α.Α.Σ. με τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΕΘΑ δεσμεύθηκε για την οριστική επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της χορήγησης ξιφών στους ε.α συναδέλφους που ενώ τα δικαιούνται δεν τα έχουν παραλάβει ακόμη.  

Η χορήγηση των ξιφών θα επιλυθεί κατόπιν σχετικής πίστωσης στην Ε.Α.Α.Σ. η οποία θα δρομολογήσει στη συνέχεια όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Διαταγές που έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν και αφορούσαν στην πιθανή οικονομική συνεισφορά  ενός εκάστου στο κόστος αγοράς του δικαιούμενου ξίφους ΔΕΝ ισχύουν. Τα ξίφη θα αγοραστούν εφόσον εγκριθεί πίστωση με δαπάνη της Υπηρεσίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως οι Αξιωματικοί-Μέλη ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, όλων των προελεύσεων (πλην ΣΣΕ, ΣΣΑΣ και ΣΑΝ) που δεν έχουν παραλάβει ξίφος, να υποβάλλουν στο Παράρτημα τις δηλώσεις επιθυμίας τους για τη χορήγηση ξίφους, όπως παρακάτω:

1. Δυνατότητα συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας/αίτησης (ο σύνδεσμος βρίσκεται στο τέλος της παρούσας δημοσίευσης), με ταυτόχρονη δυνατότητα υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή ψηφιακή μέσω gov.gr). Για τη δήλωση επιθυμίας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας/αίτησης απαιτείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η καταχώρηση ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email) από τον Αξιωματικό, στην οποία θα λάβει ως αποδεικτικό κατάθεσης, αντίγραφο των υποβληθέντων στοιχείων στο Παράρτημα. Επισημαίνεται δε ότι, δε θα δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου στα Μέλη.

2. Παράδοση στη Γραμματεία με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία του Παραρτήματος με συμπλήρωση αιτήσεως, καθώς υποβολής και της θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής υπεύθυνης δήλωσης από ΚΕΠ ή ψηφιακής υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr. Επισημαίνεται δε ότι, λόγω της εκτιμώμενης μεγάλης αναμονής των Αξιωματικών ε.α. για διεκπεραίωση της αιτήσεώς τους και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας τους, προτείνεται η ενέργεια της παραγράφου ένα (1).

Η διαδικασία θα διεξαχθεί ΜΟΝΟ μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα/αίτηση και μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας στο Παράρτημα για όσους δε διαθέτουν γνώση χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων (Η/Υ ή SMARTPHONE) και ΔΕ θα γίνουν δεκτές αιτήσεις μέσω email.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της φόρμας/αίτησης είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, οπότε οι τυχόν αιτήσεις που θα κατατεθούν ιδιοχείρως με μεταγενέστερη ημερομηνία, καθως και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, θα απορρίπτονται.

Η συμπλήρωση της φόρμας/αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και τυχόν δηλωθέντα λανθασμένα στοιχεία μπορούν να επιφέρουν την απόρριψή της.

Συμπληρώστε τα πεδία της δηλώσεως ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

Μετά την υποβολή της φόρμας/αίτησης, δεν είναι δυνατόν να γίνει τροποποίηση ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση λάθους και πριν την οριστική υποβολή της, κάντε "κλικ" στην ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΜΑΣ (ή Clear Form), κάτω δεξιά και ξεκινήστε από την αρχή την συμπλήρωσή της.

Προς διευκόλυνσή σας δείτε τα έντυπα υπευθύνων δηλώσεων στους παρακάτω συνδέσμους :


(απαιτείται θεώρηση για το γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή μέσω του gov.gr)

Με τη συμπλήρωση της φόρμας/αίτησης απαιτείται και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης (θεωρημένη με γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή μέσω gov.gr) η οποία θα αναφέρει το εξής κείμενο: «Γνωρίζοντας το νόμο περί ψευδούς δηλώσεως σας δηλώνω ότι μέχρι σήμερα δεν έχω παραλάβει το δικαιούμενο από την υπηρεσία ξίφος ενώ προήχθην σε αξιωματικό την ……………….».

Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται ΠΡΟΣ: ΕΑΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, συνημμένα στο τελευταίο πεδίο της φόρμας/αίτησης.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να συμπληρώσετε τη φόρμα/αίτηση και να υποβάλλετε συνημμένα την υπεύθυνη δήλωση που έχετε εκδόσει :


Υπενθυμίζεται ότι, η επιλογή των αξιωματικών που θα λάβουν ξίφη θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη τη σειρά αρχαιότητας
Νεότερη Παλαιότερη