Θέατρο και φωτογραφία «συναντιούνται» στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην Έκθεση Thessaloniki PhotoBiennale 2023


Θέατρο και φωτογραφία «συναντιούνται» στη Thessaloniki PhotoBiennale 2023

Συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Θέατρο και φωτογραφία «συναντιούνται» με αφορμή την Thessaloniki PhotoΒiennale 2023 με δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας του του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δράση με αφορμή την έκθεση της Marta Bogdańska «Shifters» στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης, με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό.

Αναλυτικά

Αναλόγιο-performance «Ιππό – λογος» στην έκθεση της Marta Bogdańska «Shifters»

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, 18.00

Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη 4, Θεσσαλονίκη)

Βασισμένη στο έργο του Νίκου Καββαδία «Του πολέμου. Στο άλογό μου», το αναλόγιο-performance με τίτλο «Ιππό – λογος» συνδιαλέγεται με την τρέχουσα έκθεση της Marta Bogdańska «Shifters» στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Το έργο του Νίκου Καββαδία αποτελείται από δύο κείμενα, εμπνευσμένα από τις εμπειρίες του ποιητή στο Αλβανικό Μέτωπο, όπου υπηρέτησε κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο το 1940 – 1941. Τα κείμενα απευθύνονται προς το νεκρό άλογο το οποίο έχασε εν ώρα υπηρεσίας και συνδυάζονται με στοιχεία συλλογής από σχετικό αρχειακό υλικό. Η performance «Ιππό – λογος», διάρκειας περίπου 30 λεπτών, πραγματοποιείται σε σκηνοθετική επιμέλεια των Εύη Σαρμή και Ευανθία Σοφρωνίδου, με τη συμμετοχή τριών ηθοποιών του ΚΘΒΕ και συνοδεία μουσικής. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ευανθία Σωφρονίδου, Μάρα Μαλγαρινού και Μάνος Γαλανής.

Θα προηγηθεί σύντομη ξενάγηση στην έκθεση από την Επιμελήτρια της έκθεσης και Διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας, Ηρώ Κατσαρίδου.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Νεότερη Παλαιότερη