Ανεξήγητη Χολή!!



Η ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. Θεσσαλονίκης στις 28 Ιουλίου 2023, ήταν ξεκάθαρη, όσον αφορά την Επετειακή Εκδήλωση - Μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στις περιοχές Βιτσίου και Γράμμου παράλληλα.

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης λειτουργεί πάντα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Αθηνών.

Οι προσπάθειες της ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης απαιτείται να υποστηρίζονται από τα μέλη της. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ελάχιστα μέλη (10 άτομα) ανταποκρίθηκαν.

Είναι ανεξήγητες οι υποδείξεις και οι παρατηρήσεις συναδέλφων στην ανακοίνωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης της 28 Ιουλίου 2023.

Πριν τα πικρόχολα σχόλια, θα μπορούσε κάποιος να ενημερωθεί προσωπικά λεπτομερώς για την κατάσταση. Απαντάω πάντα σε όλα τα τηλέφωνα, όπως και η Γραμματεία του Παραρτήματος.

Σημειώνω ότι η ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης τα τελευταία 3 χρόνια, λειτουργούσε πάντα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αθηνών, όπως και έπραξε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ Αθηνών, σχετικά με την διάθεση λεωφορείων στα Παραρτήματα, όπου και επισημαίνεται επακριβώς σε ποια Παραρτήματα προτίθεται η Ε.Α.Α.Σ. να διαθέσει λεωφορεία με προορισμό το Βίτσι (Καστοριά) και τη Βούρμπιανη (Ιωάννινα) και για ποιους λόγους.

Αυτή η ανακοίνωση δεν αποτελεί απολογία, αλλά επιπλέον ενημέρωση, σε όλα τα μέλη και ειδικά σε όσους δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά έσπευσαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση.

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Ηλίας Κωστόπουλος
Υποστράτηγος ε.α.
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης

"ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Τα παρακάτω λεωφορεία θα διατεθούν από την Ε.Α.Α.Σ. στα δρομολόγια που καθορίζονται και θα χρησιμοποιηθούν επ' ωφελεία της μετακίνησης των μελών της Έδρας και των Παραρτημάτων, όπως αναλυτικά περιγράφονται κατωτέρω:

α. Ένα λεωφορείο 52 θέσεων στη διαδρομή Αθήνα – Λαμία – Λάρισα – Βέροια- Καστοριά (Ε75 και Εγνατία οδός). Αναχώρηση από Αθήνα (ΛΑΕΔ), Σάββατο, 26 Αυγ. 2023 και ώρα 07:00 λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών των παραγράφων 2 & 3.

β. Επιστροφή την Δευτέρα 28 Αυγ 2022.

γ. Ένα λεωφορείο 52 θέσεων στη διαδρομή Ιωάννινα – Βούρμπιανη. Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 27 Αυγ. 2023 με σημείο και ώρα εκκίνησης που θα καθορισθεί από το τοπικό Παράρτημα. Επιστροφή αυθημερόν.

ε. Ένα λεωφορείο 52 θέσεων στη διαδρομή Καστοριά – Βίτσι Αναχώρηση από Καστοριά στις 27 Αυγ. 2023 με σημείο και ώρα εκκίνησης που θα καθορισθεί από το τοπικό Παράρτημα. Επιστροφή αυθημερόν.

2. Επισημαίνεται ότι η Ε.Α.Α.Σ. προτίθεται να διαθέσει λεωφορεία με προορισμό το Βίτσι (Καστοριά) και τη Βούρμπιανη (Ιωάννινα) μόνο στα Παραρτήματα των όμορων με τις παραπάνω τοποθεσίες νομών όπως παρακάτω:

α. Προορισμός Βίτσι : Παραρτήματα, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών

β. Προορισμός Βούρμπιανη: Παραρτήματα Άρτας , Πρεβέζης και Τρικάλων

3. …..
4. ….
5. ….
6. ….
7. …..
8. ….
9. ….
10. Δυστυχώς η Ε.Α.Α.Σ. για το έτος 2023 δεν δύναται να διαθέσει περισσότερα λεωφορεία και από άλλες πόλεις της Ελλάδος λόγω εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων και παρακαλούμε το γεγονός αυτό να επεξηγηθεί σε συναδέλφους που θα εκφράσουν δυσαρέσκεια. Αυτή η στενότητα αναλύεται συνοπτικά στο γεγονός ότι το 2023 είχαμε τις παρακάτω μεγάλες δαπάνες:

α. Εκλογές Ε.Α.Α.Σ.
β. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΕΘΑ
γ. Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την ΚΥΑ του ΒΟΕΑ"


Νεότερη Παλαιότερη