Η ΕΑΑΣ-Θ στον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Κωστόπουλος και ο Γραμματέας Υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Ιωαννίδης τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Σπυρίδων Δημ . Σκλάβου.

Παραβρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης(ΛΑΦΘ) προς τιμή των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εν ενεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας τίμησαν τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίστοιχη εκδήλωση δεν υπάρχει στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς ή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τιμήν των αποστράτων-βετεράνων.

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης, απέστειλε πρόταση προς την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ) ώστε αυτή να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμοδίους, για την καθιέρωση μίας ξεχωριστής Πανελλαδικής ημέρας προς τιμήν των αποστράτων-βετεράνων του Στρατού Ξηράς, αντίστοιχη με αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας ή την καθιέρωση μίας κοινής Πανελλαδικής ημέρας προς τιμήν των αποστράτων-βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την αναγνώριση-επιβράβευσή της προσφοράς τους, καθώς και για την σύσφιξη-ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού.

(Την 21 Νοε γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πρέπει να υπάρξει κατανόηση της τεράστιας διαφοράς μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και Τιμής των Ε.Δ έναντι της Ημέρας των Αποστράτων - Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων)

Νεότερη Παλαιότερη