Κοπή Βασιλόπιτας της ΕΑΑΣ Θεσ/νίκης στις 12 Φεβ 23 στη ΛΑΦΘ

 

Στις 12 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ) πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Θεσσαλονίκης, η οποία περιλάμβανε  την Κοπή της Βασιλόπιτας για το Νέο Έτος 2023 καθώς και την βράβευση των αριστούχων μαθητών/μαθητριών Β΄ και Γ’ Λυκείου τέκνων των μελών του.

Επιπλέον κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε ένδειξη τιμής στους παρακάτω:
α. Τον Υποστράτηγο ε.α. Τσιρκινίδη Χαράλαμπο, συγγραφέα εκτός των άλλων του βιβλίου
«Κόκκινο Ποτάμι», το οποίο και προβλήθηκε με επιτυχία σε τηλεοπτική σειρά στο OPEN TV.
«Για την συνεισφορά του στην διατήρηση της Εθνικής Μνήμης, της περιόδου τραγωδίας του Ελληνισμού της Ανατολής(1908-1923)».
β. Τον διακεκριμένο επιχειρηματία κ. Μαμαντζή Ελευθέριο, ο οποίος έχει κάνει γνωστή την Πατρίδα μας σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο, με τις επιτυχημένες του δραστηριότητες. Η εταιρεία του εκτός των άλλων, ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την βαφή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.
«Για την άριστη εκτέλεση υψηλής δυσκολίας τεχνικών έργων στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την προβολή διεθνώς της Πατρίδας μας».

Επιπλέον είχαμε σχεδιάσει και είχαμε αιτηθεί να τιμήσουμε τον Αρχηγό VI Τάξεως της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (Σ.Σ.Α.Σ.) Κωνσταντινίδη Ιωάννη.
«Για την αριστεία του, τόσο στην στρατιωτική όσο και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αναδεικνύοντας αυτόν Αρχηγό VI Τάξεως της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (Σ.Σ.Α.Σ.) ».
Δυστυχώς όμως κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης που είχαμε  από την ΣΣΑΣ, δεν επιτράπηκε  από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας(ΓΕΕΘΑ) η παρουσία στην εκδήλωση του Αρχηγού VI Τάξεως της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (Σ.Σ.Α.Σ.) καθώς και ενός σπουδαστή Ιης Τάξεως της ΣΣΑΣ, τέκνο μέλους της ΕΑΑΣ, ο οποίος είχε αριστεύσει στην Γ’ Λυκείου.

Μετά την εκδήλωση επακολούθησε μικρή δεξίωση.

Ο τυχερός του φλουριού της Βασιλόπιτας ήταν, ο Υποστράτηγος ε.α. Τσιρκινίδης Χαράλαμπος
Ευχαριστώ πολύ όλους τους παρευρισκόμενους και  όλα τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Θεσσαλονίκης καθώς και τις οικογένειές τους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση.











Νεότερη Παλαιότερη